در دو بخش صحنه ای و خیابانی
فراخوان سیوششمین جشنواره تئاتر استان مازندران منتشر شد

سی و ششمین جشنواره تئاتر استان مازندران در دو بخش تئاتر صحنه ای و خیابانی به دبیری هادی اصغری فراخوان خود را منتشر کرد.
به گزارش خبرنگار ایران تئاتر در مازندران , سی و ششمین جشنواره تئاتر استان مازندران به دبیری هادی اصغری در دو بخش تئاتر صحنه ای و خیابانی فراخوان خود ر ا منتشر نمود.
متن فراخوان بدین شرح است :
بدینوسیله به استحضار می رساند، اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان مازندران با همکاری انجمن هنرهای نمایشی استان، در نظر دارد با توجه به شیوه نامه ابلاغی اداره کل مرکز هنرهای نمایشی به منظور ایجاد بستری برای بروز و ظهور بخش مهمی از اجراهای عمومی یک سال و گسترش دایره مخاطبان آثار نمایشی، تقویت و حمایت از گروههای اجرایی، اقدام به برگزاری سی و ششمین جشنواره تئاتر استان مازندران نماید .
اهداف جشنواره :
- تقویت بنیه علمی تئاتر و آگاهی بخشی هنرمندان نمایشی استان و حمایت از نویسندگان بومی
- رونق بخشیدن به اجرای عمومی آثار نمایشی
- کشف استعداد های جوان؛ آگاهی بخشی و افزایش بینش فرهنگی جامعه
- ایجاد بسترهای مناسب برای تولید آثار نمایشی با مضامین بومی
- استفاده از بستر های فرهنگی و هنری برای رشد و اعتلای فرهنگ عمومی
- ایجاد روحیه نشاط و امید بخشی در جامعه
محورهای جشنواره :
نکته : انتخاب موضوع آزاد است ولی آثار با محوریت ذیل در اولویت انتخاب قرار خواهند گرفت:
الف)محور های مرتبط با شعار سال 1403 "جهش تولید با مشارکت مردم"
ب) ایثار و شهادت
ج) موضوعات دینی با رویکرد اجتماعی و ترجیحاً متناسب با مسائل روز جامعه
د) پرداختن به سبک زندگی اسلامی- ایرانی
ه) معرفی هنرمندان، مشاهیر ، شخصیت ها ، قهرمانان و شهدای شاخص استان
و) موضوعات مرتبط با فرهنگ و هنر بومی
ز) تهاجم فرهنگی
ح) دفاع مقدس،ایثار و فداکاری
ج)فرهنگ استقامت و مقاومت
ط) هویت ایرانی اسلامی
ی) عفاف و حجاب
ک) خانواده (تشکیل خانواده و ازدواج به هنگام ،کانون گرم خانواده،بنیان خانواده،خانواده سالم و مستحکم،اخلاق در خانواده)
ل) امید آفرینی به آینده و افق روشن (ایراندوستی،ما میتوانیم،نقش و اراده انسان)
ه)معضلات و آسیب های اجتماعی از قبیل(کمبود آب،طلاق و زنان سرپرست خانواده،مواد مخدر واعتیاد،حاشیه نشینی،مهاجرت از روستا،بیکاری،زندانیان)
س)امنیت شهروندی در محیط زندگی
شرایط و ضوابط شرکت در جشنواره :
ج-1: درجشنواره تئاتر استانی برای معرفی به جشنوارههای منطقه ای و بین المللی تئاتر فجر، آثار در دو بخش صحنهای و خیابانی مورد داوری قرار خواهند گرفت.
ج-2: اولویت پذیرش آثار توسط هیئت انتخاب جشنواره با نمایش هایی است که با توجه به موضوعات و مسائل منطقه و استان با چشم انداز جهانی و بهره گیری از شیوهها، رویکردها و جریانات روز تئاتر جهان، و همچنین موضوعات اشاره شده در بخش مقدمه پرداخته و تولید شده باشد.
ج-3: بخش رقابتی صرفاً اختصاص به نمایشنامهها و طرح و ایدههای(ویژه بخش تئاتر خیابانی) ایرانی دارد اما حضور گونههای نمایشی و رویکردهای متفاوت اجرایی در دو بخش تئاتر صحنهای و خیابانی(محیطی، خیابانی، هنرهای اجرایی بینارشتهای، خارج از صحنه، شورایی، کاربردی، میدانی، بیرونی، تئاتر در فضای باز و...) بلامانع است.
ج-4: طرح و ایده (ویژه بخش تئاتر خیابانی) و متون اقتباسی منوط به ذکر دقیق مشخصات صاحب اصلی اثر، نوع اقتباس و با اخذ مجوز از نویسنده، ایدهپرداز(ویژه بخش تئاتر خیابانی)، مترجم یا ناشر به صورتی که حقوق صاحب اثر حفظ شود، میتوانند در بخش رقابتی جشنواره حضور داشته باشند. درصورت رعایت نشدن این مهم، مسئولیت حقوقی مترتبه در درجه اول متوجه نویسنده نمایشنامه و یا ایدهپرداز (ویژه بخش تئاتر خیابانی) و کارگردان و سپس هیئت انتخاب و دبیرخانه جشنواره استان خواهد بود و حتی در صورت انتخاب اثر برای حضور در جشنواره منطقهای و بینالمللی تئاتر فجر، ستاد جشنواره میتواند اثر را در هر مرحله ای حذف نماید.
ج-5: ارائه مجوز کتبی نویسنده، ایدهپرداز(ویژه بخش تئاتر خیابانی)، مترجم یا ناشر برای شرکت در جشنواره تئاتر استانی سال 1403 از سوی کارگردان و گروه متقاضی، به دبیرخانه جشنواره استان الزامی است. مسئولیت پذیرش آثار بدون کسب مجوز نویسنده، ایدهپرداز(ویژه بخش تئاتر خیابانی)، مترجم یا ناشر به عهده شورای صدور پروانه نمایش شهرستان، استان (با توجه به اجرای عمومی آثار) و دبیرخانه جشنواره است.
ج-6: حفظ حقوق معنوی نویسنده و ایدهپرداز(ویژه بخش تئاتر خیابانی) یا مترجم در اقلام تبلیغاتی نمایشها، الزامی است.
ج-7: آثار بخش رقابتی جشنواره تئاتر استانی صرفاً مختص آثار نمایشی تولید شده هنرمندان استان برگزار کننده (با تایید اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی و موسسه/انجمن هنرهای نمایشی استان) که اجرای عمومی آنها به انجام رسیده است، خواهد بود. لذا گروههایی میتوانند در جشنواره استانی حضور داشته باشند که در فاصله زمانی اتمام جشنواره تئاتر استانی 1402 تا دو هفته قبل از شروع جشنواره تئاتر استانی 1403، آثار آن ها در بخش تئاتر صحنهای، حداقل 5 نوبت در شهرهای کوچک و 10 نوبت در کلانشهرها و در بخش تئاتر خیابانی حداقل 4 نوبت در شهرهای کوچک و 8 نوبت در کلانشهرها به اجرای عمومی رسیده باشند.
ج-8: تنها ملاک تأیید اجرای عمومی آثار نمایشی جهت شرکت در جشنواره تئاتر استانی و نیز حضور در جشنواره منطقهای و بین المللی تئاتر فجر؛ درج اطلاعات آثار نمایشی در بازه زمانی اجرا در درگاه جامع سایت ایران تئاتر و Prtf.theater.ir با ثبت تاریخ اجرایعمومی اثر است. در تهیه و گزارش اجراهای عمومی، لازم است مؤلفهها و مشخصات کامل آثار در پرتالهای استانی ثبت گردد.
تبصره 1 : بدیهی است جشنواره بینالمللی تئاتر فجر صرفاً میزبان یک اثر از هر کارگردان در هر یک از بخشهای یاد شده (تئاترصحنهای و تئاترخیابانی) خواهد بود.
تبصره 2 : آثار نویسندگان بومی در اولویت می باشد.
- فرآیند ثبت نام برای حضور در جشنواره از طریق درگاه جامع تئاتر استانی انجام می گیرد و گروه های نمایشی متقاضی ، ضروری است فرم درخواست شرکت در جشنواره (فرم شماره 1 ) را در درگاه استانی تکمیل نمایند. (فرم شماره 1 ملاک برنامه ریزی های آتی خواهد بود)
- تبصره: معیار انتخاب آثار و معرفی به دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر، برخورداری از کیفیت فنی و تخصصی است و در صورت عدم احراز این شرایط توسط گروه های شرکت کننده، هیأت داوران مختار است هیچ گزینه ای برای انتخاب نداشته باشد.
- متقاضیان حضور با ارسال اثر متعهد به پذیرش تمامی قوانین و سیاست های جشنواره می شوند.
- شرکت کنندگان در جشنواره تئاتر استانی با تکمیل فرم در درگاه استانی،متعهد به پذیرش قوانین و سیاست گذاری های جشنواره هستند.چنانچه در هر مرحله ای از انتخاب آثار مغایرتی با بندهای فوق الذکر مشاهده گردد دبیرخانه جشنواره مختار خواهد بود گروه نمایشی را از حضور در مراحل بعدی(منطقه ای، فجر) باز دارد .
- برای موارد پیش بینی نشده، دبیرخانه جشنواره با مشورت اداره کل هنرهای نمایشی با توجه به شرایط موجود ، اتخاذ تصمیم نموده و گروه های منتخب ملزم به رعایت آن می باشند .
- (جشنواره به جز بخش اصلی (تئاتر صحنه ای و تئاتر خیابانی) رقابتی می تواند با تشخیص دبیر جشنواره و تصویب شورای سیاست گذاری ، میزبان آثار نمایشی در بخش هایی چون میهمان، ویژه، جنبی و ... باشد.)
انتخاب آثار :
- متقاضیان می بایست با تکمیل فرم شرکت در جشنواره تنها از طریق بازبینی زنده نمایش در جشنواره شرکت نمایند .
مدارک مورد نیاز متقاضی :
- تکمیل فرم شماره یک در درگاه جامع ایران تئاتر
- مجوز کتبی نویسنده یا ناشر
- خلاصه سوابق هنری کارگردان
- یک قطعه عکس پرسنلی کارگردان
- ارائه مجوز ، پرینت خبر اجرای عمومی و مستندات آن از سایت ایران تئاتر
- خلاصه نمایش به صورت تایپ شده
- بارگزاری نمایشنامه (فایل word یا pdf ) ترجیحاً فونت zar
نکته: ( متقاضیان پس از تکمیل فرم شماره یک و بارگذاری مدارک بالا در درگاه جامع ایران تئاتر ، باید کلیه مدارک را به صورت فیزیکی به دبیرخانه جشنواره ارسال نمایند ) .
گاه شمار جشنواره :
1-آخرین مهلت ثبت نام در جشنواره : 10/07/1403
2- بازبینی آثار : 25/07/1403
3-اعلام نتایج : 01/08/1402
4- زمان برگزاری جشنواره : 15/08/1403 لغایت 20/08/1403
( متقاضیان از تاریخ 13 مرداد تا 10 مهر ماه مهلت دارند تا از طریق آدرس ذیل نسبت به تکمیل فرم شماره یک اقدام نمایند) :
( قابل ذکر است این سامانه تنها تا پایان ساعت اداری روز 10 مهر ماه فعال و پس از آن از دسترس هنرمندان جهت ارسال آثار خارج خواهد شد) .
برای دریافت و دانلود متن کامل فراخوان به بخش ضمیمه خبر مراجعه نمایید.