در آیین پایانی هفته تئاتر مازندران مطرح شد
ایرج راد: هزاران دانشآموخته تئاتر، هیچ آینده شغلی ندارند

ایرج راد در آیین پایانی هفته تئاتر مازندران، با انتقاد از عدم تعریف این هنر به عنوان یک شغل رسمی، از وجود ۱۷۰۰ فارغالتحصیل این رشته در هر سال خبر داد که هیچگونه آینده شغلی برای آنان وجود ندارد.
به گزارش خبرنگار ایران تئاتر در مازندران، ایرج راد، پیشکسوت کهنهکار تئاتر ، تلویزیون و سینمای ایران، در آیین پایانی هفته تئاتر مازندران که چهارشنبه ۲۷ اردیبهشت در مجتمع فرهنگی هنری پیامبر اعظم ( ص) رویان برگزار شد، از کمبودها، نارساییها و چالشها در مسیر پویایی تئاتر کشور سخن گفت.
این بازیگر پیشکسوت، ضمن ابراز رضایت و خوشحالی در سفر به مازندران که سابقهای طولانی در تئاتر کشور دارد، گفت: «تئاتر به طور کلی در کشور وضعیت اسفباری دارد. ما مشکلات عدیدهای در تئاتر داریم و هنرمندانش در وضعیت بدی به سر میبرند.»
او ادامه داد: «بعضی آثار نمایشی با حمایتِ بخش خصوصی و استفاده از برخی چهرههای سینمایی، فروش خوبی دارند ولی این بدان معنی نیست که تئاتر به معنای واقعی خود، به طور مستمر در کشور اجرا میشود.»
راد افزود: «هنرمندان تئاتر نمیتوانند از جیب خود هزینه کنند و تماشاگر همیشگی و ثابت تئاتر دیگر وجود ندارد، چون این هنر در سبد فرهنگی خانوار جایی ندارد و یا کمرنگ شده است.»
این هنرمند در خصوص عدم تعریف تئاتر به عنوان یک شغل گفت: «هنر و خاصه تئاتر به عنوان یک شغل شناخته شده نیست. ما مدتها در کشور به دنبال این بودیم که اصناف سراسری تئاتر را شکل دهیم، ولی به دلایلی جلوی آن گرفته شد.»
او با اشاره به اینکه تئاتر باید به صورت آماتور، حرفهای و دانشجویی تعریف شود، تاکید کرد: «با این اوضاع که در تئاتر وجود دارد، باید هر چه سریعتر تکلیف آن روشن شود. در ابتدا نیز باید حمایت معنوی از این رشته صورت پذیرد که حمایتهای مادی را نیز در پی خواهد داشت. با این بودجهای که به تئاتر تزریق میکنند، هیچ حرکت جدی رخ نخواهد داد.»
ایرج راد، تاثیرگذاری تئاتر را در صورتی دانست که درونمایه، حرف و پیامی برای جلب تماشاگر به دنبال داشته باشد. او تاکید کرد: «تئاتر به صورت جشنوارهای، تئاتر نیست، بلکه تئاتر باید به صورت مستمر شکل بگیرد. تئاتر به خصوص در استانها باید حمایت شود تا اجراهای عمومی گسترده شکل بگیرد؛ تماشاگر بیاید و شاهد پویایی آن شویم که اگر چنین نشود، تئاتر از بین خواهد رفت.»
رییس هیئت مدیره خانه تئاتر، در پایان گفت: «هر سال، ۱۷۰۰ فارغالتحصیل در رشته تئاتر و هنرهای نمایشی داریم که هیچگونه آینده شغلی ندارند. اگر با این حجم انبوه شبکههای تلویزیونی صدا و سیما، هر شبکه در هفته یکبار تئاتر پخش میکرد، الان کمتر هنرمند تئاتری را پیدا میکردیم که بدون شغل باشد.»