در حال بارگذاری ...
...

دبیر سی و سومین جشنواره تئاتر استان مازندران :

برای معرفی برگزیدگان استان‌ها نیازمند زمان بیشتری هستیم

دبیر سی و سومین جشنواره تئاتر استان مازندران :

برای معرفی برگزیدگان استان‌ها نیازمند زمان بیشتری هستیم

افشین رشیدی گفت: برای ما که از مازندران چند سال است نتوانستیم نماینده‌ای در بخش صحنه‌ای فجر داشته باشیم این که زمان بیشتری برای تمرین داشته باشیم و گروه‌ها بتوانند اثر باکیفیت تهیه کنند اهمیت زیادی دارد. اما درخواست ما هنوز پذیرفته نشده و این در حالی است که به جشنواره استان تهران تا پایان دی فرصت داده شد تا آثار راه یافته به دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر را معرفی کنند.

به گزارش خبرنگار ایران تئاتر از مازندران، افشین رشیدی دبیر سی و سومین جشنواره تئاتر استان مازندران گفت: برای افزایش مهلت معرفی آثار برگزیده جشنواره تئاتر استان از مسئول امور استان‌های اداره کل هنرهای نمایشی کشور درخواست کردم که به ما و سایر استان‌ها تا پایان آذر مهلت داده شود. دبیرخانه هم فرصت کافی برای مقدمات جشنواره را خواهد داشت. به این صورت گروه‌ها دست‌کم یک ماه برای تمرین بیشتر فرصت خواهند داشت تا زمان از دست رفته اندکی جبران شود. اما تا کنون پاسخ مثبتی دریافت نکردیم.

افشین رشیدی افزود: برای ما که از مازندران چند سال است نتوانستیم نماینده‌ای در بخش صحنه‌ای فجر داشته باشیم این که زمان بیشتری برای تمرین داشته باشیم و گروه‌ها بتوانند اثر باکیفیت تهیه کنند اهمیت زیادی دارد. اما درخواست ما هنوز پذیرفته نشده و این در حالی است که به جشنواره استان تهران تا پایان دی فرصت داده شد تا آثار راه یافته به دبیرخانه جشنواره تئاتر فجر را معرفی کنند.

تمرین گروه‌ها در فضاهای غیرحرفه‌ای

وی افزود: از طرفی هم تعطیلی سالن‌های نمایش باعث شده که گروه‌ها فضای مناسب تمرین نداشته باشند. طی هفته‌های اخیر رایزنی‌های زیادی با هنرمندان تئاتر و برخی کارگردان‌های پیشکسوت استان داشتیم تا برای تولید اثر اقدام کنند. اما زیرساخت لازم یعنی سالن یا پلاتوی مناسب تمرین به دلیل محدودیت‌های کرونایی در دسترس‌شان قرار ندارد.

دبیر سی‌وسومین جشنواره تئاتر مازندران خاطرنشان کرد: با این حال برخی گروه‌ها در فضاهای شخصی غیرحرفه‌ای مانند خانه، انباری یا پارکینگ مشغول تمرین هستند. ضمن این که خواستار بازگشایی سالن‌ها به صورت محدود برای تمرین گروه‌های شهرستان‌ها هستیم، معتقدیم افزایش مهلت فرستادن آثار به دبیرخانه و به تعویق انداختن زمان برگزاری جشنواره کمترین کاری است که می‌توان برای این گروه‌ها در شرایط کنونی انجام داد.

این نویسنده و کارگردان تئاتر مازندرانی تصریح کرد: اگر جشنواره خصوصی بود و دبیر آن بودم قطعا برگزاری‌اش را به تعویق می‌انداختم تا در زمان مناسب و با شرایط بهتری جشنواره برگزار شود. چون این محدودیت‌ها قطعا روی کیفیت کار تاثیر منفی می‌گذارد. ضمن این که اصل مهم تئاتر که ارائه اثر به مردم است صورت نمی‌گیرد. با این حال برخی مسائل روتین است و باید اجرا شود که لازم است در همین روند اجرا شدن نیز اصولا حرفه‌ای برای تولید آثار با کیفیت مد نظر قرار بگیرند. 

رشیدی نیز مانند رئیس انجمن هنرهای نمایشی مازندران به کاهش تعداد آثار قابل راه‌یابی از استان‌ها به بخش صحنه‌ای جشنواره فجر اشاره کرد و با اجحاف دانستن این تصمیم در حق تئاتر استان‌ها گفت: در نظر گرفتن هشت تا ۱۲ سهمیه برای جشنواره‌های تئاتر ۳۰ استان نادیده گرفتن ظرفیت تئاتر استان‌هاست.