در حال بارگذاری ...

همصدایی تئاتری‌های مازندران برای حل مشکل تئاتر رامسر

هنرمندان تئاتر شهرستان‌های مختلف مازندران در اقدامی قابل توجه از کمبود امکانات هنری و فضای مناسب برای تمرین و اجرای تئاتر در رامسر انتقاد کردند.

به گزارش تئاتر مازندران، پس از انتشار نامه‌ای به امضای هنرمندان تئاتر شهرستان رامسر که توسط انجمن هنرهای نمایشی این شهرستان خطاب به مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران منتشر شد و مطرح شدن ضعف‌های مشهود در عرصه فرهنگ و هنر رامسر در نشست‌های مدیران شعب شهرستان‌های انجمن هنرهای نمایشی مازندران، بیانیه‌هایی توسط برخی از دفاتر شهرستانی انجمن هنرهای نمایشی مازندران در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی منتشر شد که در آن بر لزوم توجه مسئولان فرهنگی استان به ایجاد فضای مناسب هنری در رامسر تأکید شده است.

رئیس انجمن هنرهای نمایشی مازندران در این باره گفت: یکی از اهداف اصلی ما در نشست‌های مدیران شعب شهرستان‌ها رسیدگی به مشکلات و هم‌پوشانی برای رفع معضلات و کمبودهاست.

«میثم زندی» افزود: در نشست دوم مدیران شعب شهرستان‌های مازندران بار دیگر بر این موضوع تاکید شد که باید تئاتر استان را به عنوان یک خانواده ببینیم. نمی‌‌توانیم از هنری که کار گروهی در آن یک اصل است حرف بزنیم و دغدغه توسعه آن را داشته باشیم، اما نگاه‌مان محدود به شهرستان باشد. باور همه اعضای انجمن هنرهای نمایشی این است که توسعه  تئاتر هر منطقه در گروِ گسترش فعالیت‌های تئاتری در سایر مناطق است.

وی اظهار کرد: در جلسه دوم از مدیران دفاتر شهرستانی خواسته شد که روابط نزدیک‌تری بین شهرستان‌ها ایجاد شود. این همان موضوعی بود که در ماه‌های اخیر و دیدار با مدیران دفاتر و نشست‌های شهرستانی برگزار شده دائم بر آن تأکید می‌شد.

رئیس انجمن هنرهای نمایشی مازندران خاطرنشان کرد: خوشبختانه تعدادی از همکاران و دوستان در مناطق مختلف استان در این زمینه چند گام فراتر رفتند و مشکلات یک شهرستان دیگر را مشکل خودشان دانستند. از همه مدیران شعب شهرستانی که نسبت به موضوع مطرح شده در دومین نشست مدیران و مشکلات تئاتر رامسر بی‌توجه نماندند و آن را به عندان یک دغدغه مطرح کردند سپاسگزارم. خوشحالم که امروز نشانه‌های ظهور یک خانواده و نهاد منسجم مدنی در تئاتر مازندران را شاهد هستیم.
 

شعب شهرستانی حامی تئاتر رامسر
 

تا کنون شعب انجمن هنرهای نمایشی مازندران در شهرستان‌های سوادکوه، عباس‌آباد، محمودآباد آمل و قائمشهر در حمایت از انجمن هنرهای نمایشی شعبه رامسر و بیانیه‌هایی منتشر کردند و خواستار رسیدگی به وضعیت نامناسب فضاها، امکانات و تجهیزات فرهنگی در این شهرستان شدند.

در بخشی از بیانیه دفتر انجمن هنرهای نمایشی محمودآباد آمده است: «برای تولید یک اثر نمایشی به وجود حداقل امکانات در یک شهر نیاز است و کمترین نیاز یک هنرمند برای به صحنه بردن اثر خود وجود یک مکان مناسب برای اجراست. متاسفانه دوستان هنرمند ما در شهرستان رامسر با توجه به پتانسیل بالای فنی و ظرفیت‌های مناسب جغرافیایی از وجود یک سالن آمفی‌تئاتر محروم هستند. از مسئولین و متولیان فرهنگی شهرستان رامسر و مدیرکل ساعی و فرهیخته فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران انتظار می‌رود با درایت و همدلی و با کمک‌های مادی و معنوی خود این اتفاق نیک را در این شهرستان به سرانجام برسانند تا شاهد رشد و پیشرفت چشمگیر هنر تئاتر در آن شهرستان و به تبع آن در غرب مازندران باشیم.»

دفتر انجمن هنرهای نمایشی مازندران در قائمشهری نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: «تئاتر رامسر به دلایل گوناگون و با وجود برخی شعارها با کم‌توجهی مسئولان مواجه شده، تا جایی که این کم‌توجهی منجر به بی‌توجه به کمبود امکانات سخت‌افزاری این رشته هنری و هزاران مشکل دیگر شده است. حال آن‌که در جوامع توسعه‌یافته یا در حال توسعه، تئاتر از ارکان اصلی و تحول‌آفرین نهاد اجتماعی محسوب می‌شود. با توجه به پتانسیل بالای فنی تئاتر رامسر در غرب استان از مسئولان و متولیان فرهنگی شهرستان رامسر و مدیرکل فرهیخته اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران، خواهان پیگیری و رفع موانع پیش روی هنرمندان تئاتر رامسر هستیم.»

دفتر انجمن هنرهای نمایشی مازندران در نکا نیز در متنی که منتشر کرده ضمن اشاره به برخی ویژگی‌های منحصر‌به‌فرد و شهرت ملی و بین‌المللی رامسر تأکید کرده است که رامسر از خیلی از امکانات محروم مانده که یکی از این امکانات داشتن فضای هنری است. در این بیانیه آمده: «متأسفانه مسئولن شهرستانی و استانی به هنر و هنرمندان شهری که در ایام و ماه‌های خاصی از سال بالاترین و بیشترین میزان گردشگران را پذیراست و درآمد قابل توجهی از این بخش کسب می‌کند، توجهی ندارند. انتظار داریم این درد دل ما به گوش مسئولان استان برسد و بدانند رامسر اگر عروس شهرهای جهان هم باشد، بدون زنده ماندن هنر و توجه برای رفع مشکلات هنرمندان این شهرستان، هویت‌اش را از دست می‌دهد.»

مدیر دفتر انجمن هنرهای نمایشی مازندران در آمل نیز از مسئولان فرهنگی و اجرایی استان خواست تا به کمبودهای مشهود تئاتر رامسر توجه ویژه‌ای کنند. «مرتضی شریعتی لاریجانی» گفت: ما باز هم در مورد ابتدایی‌ترین مسایل اجرایی و زیرساخت یک نمایش داریم فکر و بحث می‌کنیم. دست‌کم دو دهه است که به خاطر دارم دیالوگ‌های‌مان در محور ابتدایی‌ترین نیازهاست. مثلا همین که یک دفتر یا اتاق معمولی در شهر استراتژیک رامسر که حداقل در تابستان و عید میلیون‌ها نفر به آنجا سفر می‌کنند به تئاتر اختصاص داده شود.

وی افزود: دوستانم در انجمن نمایش رامسر بزرگترین و پایه‌ای ترین رکن نمایش یعنی همدلی و صداقت و پشتکار را دارند. ما نیز همراه آن‌ها هستیم تا به مسؤلان استان یکدلی و همصدایی خانواده تئاتر استان را اعلام کنیم و بگوییم که تأمین حداقل‌هایی مانند مکان تمرین و دفتر اسکان هنرمندان نمایش را جدی بگیرند.

دفتر انجمن هنرهای نمایشی مازندران در عباس‌آباد نیز با نتشار بیانیه‌ای از مسئولان استان خواست تا بخشی از محرومیت‌های خانواده هنر و به ویژه تئاتر رامسر را برطرف کنند. در بخشی از این بیانیه نوشته شده: «رامسر، شهرستانی از بافت و اقلیم کهن ایرانی است که بنای ساختاری این مُلک جنبه فرهنگی نداشت، حال با گذشت تاریخ و تحول در بخش غنایی و ریشه‌ای فرهنگ مظلوم، همچنان این کودک بی‌سرپرست در همان لباس حقیر خود به‌دنبال اصل خود می‌گردد، به‌دنبال مادری که هنرمند باشد و پدری که حامی او. ما هنرمندان مردم شهرستان نوپای عباس‌آباد بر خود واجب می‌دانیم که همصدا شویم و هم مسیر، تا جایی که هنرمند و حامیان هنر به جایگاه اصلی خود برسند و امید داریم که با نگاه‌های مسئولین این حوزه، ستون خانه‌های فرهنگی هر روز برافراشته‌تر و گسترده‌تر شود.»

مدیر دفتر انجمن هنرهای نمایشی مازندران در سوادکوه نیز در این باره گفت: به عنوان نماینده هنرمندان سوادکوه امیدوارم با پیگیری انجمن نمایش و رئیس اداره فرهنگ ارشاد رامسر و پیگیری آقای «احد جاودانی» و همچنین حضور دکتر «سید هادی حسینی» از مازندران در پست معاونت پارلمانی این مشکل در رامسر برطرف شود.

«محسن نجفی» افزود: با توجه به پیشینه نمایندگی دکتر حسینی در حوزه انتخابیه سوادکوه و این‌که اهل همین منطقه هستند، قطعا این موضوع را به ایشان منتقل کرده و درخواست هنرمندان استان برای رفع محرومیت‌های رامسر را به ایشان انتقال خواهم داد.

وی اظهار کرد: امیدوارم در آن شهر بزرگ فرهنگی با هنرمندان خوب آن شهرستان مجتمع بزرگ و خوبی ساخته شود تا دوستان ما در رامسر بتوانند هنرنمائی کنند. البته ما هنرمندان انتظار داریم مسئولان شهری هم باتوجه به حمایت هنرمندان شهرستان‌های دیگر بابت این موضوع مهم آستین‌ها را بالا بزنند و هرچه زودتر هنرمندان عزیز رامسر به آرزوی خود که داشتن فضایی مناسب برای تمرین و اجراست برسند.

مدیر دفتر انجمن هنرهای نمایشی رامسر نیز ضمن قدردانی از هنرمندان و مدیران دفاتر شهرستانی انجمن هنرهای نمایشی مازندران گفت: عشق و تعلق  به هنر، ادبیات و تئاتر دل‌ها را به هم نزدیک کرده است. آگاه هستم که همه این دوستان در شهرستان‌های خود کاستی‌هایی دارند، اما با این حال برای رفع مشکل چند دهه‌ای رامسر همگام شده‌اند که این نشان دهنده یکدلی و یکصدایی خانواده تئاتر استان است.

محمدعلی جهانبخش اظهار کرد: هنرمندان شهرستان‌های مختلف استان به درستی نقش فرهنگ و هنر در حیات اجتماعی و اقتصادی را یاد آور شدند. اما متاسفانه مدیران ما به توسعه جامع‌نگر یا باور ندارند یا اگر باور دارند سهم فرهنگ و هنر نخستین بخشی است که از سبد هزینه‌ها کم می‌کنند.

وی افزود: امیدوارم این انسجام در خانواده تئاتر استان به سرانجام برسد و علاوه بر نتیجه گرفتن در مطالبه مهم تئاتری‌ها در رامسر، بتوانیم برای رفع همه معضلات تئاتر در مناطق مختلف استان همصدا و پیگیر باشیم.




مطالب مرتبط

در نخستین روز بازبینی آثار جشنواره تئاتر مازندران چه گذشت

از تک تیراندازی در رامسر تا دیدن سایه‌های مسلم خردمند در جایی برای رام کردنت
در نخستین روز بازبینی آثار جشنواره تئاتر مازندران چه گذشت

از تک تیراندازی در رامسر تا دیدن سایه‌های مسلم خردمند در جایی برای رام کردنت

نخستین روز بازبینی آثار سی و‌پنجمین جشنواره تئاتر استان مازندران در دو بخش خیابانی و صحنه‌ای در شهرهای رامسر، تنکابن ، چالوس و نوشهر برگزار شد.

|

نظرات کاربران